Nieuws

groep 5b - Zwerfvuilochtend


Op donderdag 5 april heeft groep 5b meegedaan met de zwerfvuilochtend. We startten met meerdere scholen in de speelzaal van de Meander. Daar werd met alle kinderen het Zwerfafvalspel gespeeld. De kinderen moesten quiz vragen beantwoorden met ja/nee. Had je het fout, dan moest je gaan zitten. Dit spel werd geleid door twee afvalbutlers.

In dit leerzame spel moest er ook afval op volgorde van afbreekbaarheid gezet worden. Plastic bleek totaal niet afbreekbaar en blijft dus altijd liggen.

Hierna aten de kinderen hun versnapering op en gingen ze de wijk in onder begeleiding van 4 zeer behulpzame “ouders”. Er werd zeer fanatiek afval verzameld, ondanks dat het best koud was en er soms een spatje regen viel. Na een uur te hebben verzameld werden de kinderen ontvangen in het Woonzorgcentrum. Iedereen werd daar door de kenwethouder van Delfgauw/Oude Leede bedankt en de kinderen kregen stukje fruit en een mooie gekleurde Dopper mee naar huis.

Deze Dopper draagt ook gelijk bij aan het verminderen van de plastic soep!  Dus… deze fles maar veel gebruiken en als hij kapot is… RECYCLEN! ;-)

Al met al was het een super leerzame ochtend! En een prima inleiding voor ons project DUURZAAMHEID, waar we de dag er na mee zijn gestart.Gepubliceerd op 10-04-2018

Vind ik leuk! Vind ik leuk!: 0

Andere berichten